Lajme

A e dini se 99 për qind e verës zvicerane nuk largohet kurrë nga vendi

Po, kjo është e vertetë, pasiqë zviceranët janë shumë konsumus të verës dhe është gënjeshtër kur thuhet se Zvicra nuk ka verë me cilësi të lartë për të ofruar, shkruan albinfo.ch.

Vera zvicerane është një enigmë. Jo shumë evropianë janë të vetëdijshëm për madhësinë e madhe të prodhimit të verës në zonën e Zvicrës

Zviceranëve u pëlqen vera e tyre aq shumë saqë nuk lejojnë askënd tjetër t’i shijoj. Më pak se 3% e verërave të prodhuara në Valais eksportohen, gjë që është shumë e pazakontë për një zonë kaq të dedikuar për vreshtarinë.

Laurent Guidoux, Menaxher i Shitjeve tregon se, referuar statistikave, “99% e verës zvicerane nuk largohet kurrë nga vendi,” thotë ai.