Lajme

A është i sigurt skijimi në Alpet zvicerane këtë sezon?

Sezoni i skive tashmë ka filluar në disa pjesë të Zvicrës. Në të tjerët, ajo do të fillojë së shpejti. Çfarë masash ekzistojnë në vendpushimet malore për të parandaluar përhapjen e koronavirusit?

Ka 339 vendpushime skijimi në Alpet zvicerane, të cilat operojnë gjithsej me 1,815 ashensorë skijimi, shkruan thelocal.ch, përcjell albinfo.ch.

Të gjithë ata duhet t’u përmbahen rregullave të mandatuara në të dy nivelet kombëtare dhe kantonale.

Çdo operator ngritës mund të shtojë masat e veta mbi ato që janë tashmë të vendosura. Shoqata Zvicerane e Ngritjes së Skive (SSLA) po zbaton rregullat e mëposhtme:

Maska për fytyrën

Ato janë të detyrueshme jo vetëm në hapësira të mbyllura, siç janë trenat malorë dhe teleferikët, por edhe në ashensorët e karrigeve në ajër të hapur dhe shiritat T.

Por, maskat nuk janë të detyrueshme në shpate.

Përveç kësaj, radhët do të rregullohen kështu që “të funksionojë në një mënyrë të rregullt dhe pa grupe të mëdha”.

Gjithashtu, dezinfektuesit do të jetë i disponueshëm për të siguruar higjienën e duarve.

“Siç është zakonisht rasti me transportin publik, kufizimet e kapacitetit nuk vendosen”, thotë SSLA. Sidoqoftë, dritaret e teleferikut janë të hapura për të siguruar ventilim. Por, secila zonë e skijimit i ka rregullat e veta në këtë drejtim, përcjell tutje albinfo.ch.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI