Lajme

A ju duhet një ‘ngjitës CH’ në makinën tuaj kur të largoheni nga Zvicra?

Cilat janë saktësisht rregullat kur kaloni kufirin

Disa automjete në Zvicër shfaqin ngjitësin ‘CH’, ndërsa të tjerat jo. Por, cilat janë saktësisht rregullat kur kaloni kufirin me makinën tuaj? Kjo është ajo që duhet të dini, përcjell albinfo.ch.

Fillimisht duhet ta dini se ngjitësi CH është një kërkesë, jo një opsion.

Neni 45 i OETV (Urdhëresa për kërkesat teknike për mjetet rrugore) thotë qartë se të gjitha mjetet motorike duhet të vendosin ngjitësin ovale bardh e zi kur largohen nga territori i tyre.

Sipas këtij legjislacioni, të gjitha automjetet, përfshirë motoçikletat, kamionët dhe rimorkiot që udhëtojnë jashtë vendit “duhet të kenë një shenjë dalluese të kombësisë, d.m.th., ngjitësin CH, të dukshëm në pjesën e pasme të mjetit”.

Me fjalë të tjera, ashtu siç duhet të keni një dëshmi të kombësisë suaj kur largoheni nga vendi, po ashtu duhet të keni edhe makinën tuaj. Vetëm jini mirënjohës që pasaporta ose karta juaj e identitetit janë në dorë dhe nuk janë të vendosura në pjesën e pasme.

Për të qenë të qartë, ky legjislacion zbatohet vetëm për makinat që udhëtojnë jashtë vendit; nëse nuk largoheni fare nga Zvicra, ngjitësi nuk është një kërkesë.

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI