Lajme

69 % e votuesve në Gjenevë mbështesin familjet me të ardhura të ulëta

Punëtorët me pagë të ulët në Gjenevë do të marrin mbështetje shtesë financiare

Afro 69 % e votuesve dolën në favor të propozimit parlamentar në Gjenevë për të dhënë mbështetje financiare shtesë për familjet me të ardhura të ulëta, goditur nga pandemia, transmeton albinfo.ch.

Votuesit në kantonin e Gjenevës kanë vendosur të japin mbështetje shtesë financiare për fituesit me të ardhura të ulëta, e që janë goditur nga kriza Covid.

Kundërshtarët kishin argumentuar se ndihma financiare ishte shumë bujare dhe do të tërhiqte përfitues të mundshëm të mirëqenies, veçanërisht punëtorë të paligjshëm.

Ndihma përbëhet nga një ndihmë maksimale prej 4,000 CHF (4,295 $) në muaj dhe u drejtohet njerëzve që punojnë në sektorët e ngjarjeve dhe teatrit, si dhe punëtorëve shtëpiakë në thirrje që nuk kanë qenë në gjendje të marrin ndihmë financiare nga autoritetet kantonale.

Kostoja totale vlerësohet në 15 milionë CHF.

Pas mbylljes së shkaktuar nga koronavirusi, imazhet e njerëzve në radhë për pako ushqimore në Gjenevë shkaktuan një tronditje dhe tërhoqën vëmendjen e publikut në Zvicër dhe jashtë saj. /Albinfo.ch

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI