Lajme

Anijet me një milion racione ushqimi, afër Gazës

Ministri i Punëve të Jashtme të Qipros, Constantinos Kombos, ka thënë se anijet që transportojnë qindra tonë ndihma po i afrohen Gazës, transmeton albinfo.ch.

Për Associated Press, ai ka deklaruar se të tri anijeve u është dhënë leja për të filluar shkarkimin e ngarkesave të tyre.

Organizata amerikane “World Central Kitchen” ka thënë se anijet, plus një maune tjetër, po mbajnë mjaft artikuj gati për të ngrënë, për të përgatitur më shumë se një milion racione ushqimore.

Në artikujt e përfshirë ka oriz, makarona, miell dhe perime të konservuara.