Bota

Anulohen 48 fluturime në Aeroportin e Hamburgut, shkak greva

Pavarësisht pushimeve të shkollës, unioni Verdi ka njoftuar një të ashtuquajtur ‘grevë paralajmërimi’ për të enjten në Aeroportin e Hamburgut, duke ndikuar së paku në 30,000 pasagjerë, përcjell albinfo.ch

Duke filluar nga ora 12.30. dhe që zgjasin deri në mesnatë, ndalesat e punës janë për trajtuesit e bagazheve, pastruesit e avionëve dhe shoferët e autobusëve në zonën e shërbimit të aeroportit.

eroporti reagoi me kritika të ashpra. “Ne e konsiderojmë grevën e përtërirë të papërgjegjshme,” tha një zëdhënëse, duke theksuar se e enjte është një ditë e udhëtimit  dhe se rreth 30,000 pasagjerë do të preken.

Gjatë periudhës së grevës janë planifikuar 114 nisje dhe 137 ardhje, përcjell albinfo.ch

Të paktën 48 nisje dhe të ardhura po anulohen, tha një zëdhënës të enjten në mëngjes.

Këto përfshijnë lidhjet nga Eurowings në Mynih ose nga Easyet në Mallorca.

“Kjo ndikon edhe në udhëtarët e biznesit dhe familjet,” shtoi zëdhënësi.

Mosmarrëveshja për paga ka të bëjë me rreth 1000 punonjës të shërbimeve në aeroport Unioni, Verdi po bën thirrje për një pagë minimale prej € 12, ose një rritje prej € 1.24 në orë për grupin më të ulët të paguar, përcjell albinfo.ch

Më parë, një mbledhje e veçantë përpara raundit tjetër të negociatave më 20 mars ishte mbajtur pa rezultat.

“Ne duhet të dërgojmë një sinjal tjetër, por gjithashtu të marrim parasysh që Hamburg është ende në pushime”, tha për negociatorin e Verdës Irene Hatzidimou, Hamburger Abendblatt.

Ajo gjithashtu nuk përjashtoi greva të mëtejshme përpara raundit të ardhshëm të negociatave. “Tani çdo gjë është e mundur,” tha ajo.