Lajme

Argjentinë: Diaspora prezanton kulturën shqiptare

“Shqiptarët, shkelqyen në qytetin e Aires”

Së fundi, diaspora shqiptare në Argjentinë prezanton kulturën shqiptare. Grupi i të rinjve “Bashkimi” i komunitetit shqiptar në Berisso mori pjesë në edicionin e 14 të takimit kolektiv të organizuar për këtë vit në qytetin argjentinas Lobería.

Në këtë manifestim përveç himnit tonë kombëtar u prezantuan edhe elementë të tjerë të folklorit shqiptar. Pjesë e këtij manifestimi dy ditor ishin edhe përfaqësuesit e komuniteteve të tjera si atij bullgar dhe sllovakë që po ashtu prezantuan kulturën e vendit të tyre.

Faqja Colectividades Berisso ka shkruar se “Shqiptarët, shkelqyen në qytetin e Aires”.

Të rinjtë e vënë ” Bashkimi ” i komunitetit shqiptar të berisso, rinia ” Sedianka ” e shoqërisë kulturore bullgare ” Ivan Vazov ” dhe grupi ” Kivan ” i klubit argjentinas të berisso veproi në qytetin e lobería në ” 14 ° takimi i collectivities 2019 “.

Shqiptarët dhanë shfaqje të mirë me vallet dhe veshjet kombëtare, transmeton albinfo.ch.

Fotografia e Colectividades Berisso