Lajme

Ndryshojnë arsyet e vaksinimit varësisht nga mosha në Zvicër

Njerëzit e moshuar që vendosin të vaksinohen kundër Covid-19 kryesisht duan të mbrojnë shëndetin e tyre, ndërsa të rinjtë duan të udhëtojnë dhe të jetojnë përsëri, si dhe të mbrojnë më të prekshmit në shoqëri, përcjell albinfo.ch.

Kjo është sipas një sondazhi në internet me rreth 9,000 njerëz nga Universiteti i Shkencave të Zbatuara të Cyrihut (ZHAW).

Sondazhi është kryer në Qendrën e vaksinimit në Winterthur që nga prilli. Tek moshat mbi 65 vjeç, ndër arsyet kryesore të dhëna ishin për të mbrojtur shëndetin e tyre dhe të popullatës në përgjithësi.

Në të kundërtën, ata nën 24 vjeç përmendën mbrojtjen e grupeve të rrezikut, perspektivën për të qenë në gjendje të udhëtojnë përsëri dhe dëshirën për t’u dhënë fund pasojave negative të pandemisë, siç është një periudhë tjetër e mbylljes.

Julia Dratva, bashkudhëheqëse e studimit ZHAW, tha se solidariteti nga ana e brezit të ri ishte shumë i theksuar dhe rezultatet korrespondonin me rekomandimet e qeverisë për ta bërë këtë. Sondazhi gjeti gjithashtu një perceptim të rritur të presionit shoqëror për t’u vaksinuar, përcjell tutje albinfo.ch.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI