AT Balkani

Artisti shqiptar ndryshon pamjen e fasadave në Tiranë

Ditëve të fundit në Tiranë spikasin pikturat murale të realizuara nga i riu Franko Dine, i pari artist shqiptar i licencuar për artin e rrugës, i cili këtë lloj arti e ka zgjedhur së pari që të promovojë pasionin e tij.

Pasi jemi në kohë pandemie, piktori shqiptar ka zgjedhur të punojë piktura murale në lidhje me pandeminë, duke i sjellë kryeqytetit të Shqipërisë një pamje ndryshe, por edhe duke tërhequr vëmendjen dhe kureshtjen e qytetarëve, sidomos kur bëhet fjalë për pikturat murale apo mbishkrimet që ndryshojnë fasadat e pallateve, transmeton albinfo.ch.

Me pikturat murale, artisti i ri ndryshon pamjen e fasadave në Tiranë

Ai me anë të këtij arti jep edhe mesazhe për tema të ndryshme që prekin sfera të ndryshme të shoqërisë dhe, nga ana tjetër, i sjell Tiranës artin e veçantë të rrugës, duke ndryshuar pamjen e fasadave të ndërtesave në disa nga rrugët kryesore të qytetit.

Me pikturat murale, artisti i ri ndryshon pamjen e fasadave në Tiranë

Dine, një artist i ri 28-vjeçar me origjinë nga Vlora, por që jeton në Tiranë prej disa vitesh, ka përfunduar studimet në Universitetin e Arteve në Tiranë, dega grafikë e lirë, ndërsa përveç shkollimit në Shqipëri, ai ka marrë pjesë edhe në trajnime në Itali dhe Luksemburg për grafikë.

Me pikturat murale, artisti i ri ndryshon pamjen e fasadave në Tiranë

Artisti Dine që artit të rrugës në Shqipëri po i jep një dimension ndryshe, për Anadolu Agency (AA) tregon se dëshira për këtë lloj arti i ka lindur nga pasioni që ta shprehë talentin e tij dhe për ta zhvilluar dhe ekspozuar artin e tij dhe, siç thotë ai, për të lënë gjurmë në qytet, duke ndikuar tek ai që të dilte në rrugë dhe të pikturonte. /Albinfo.ch

Me pikturat murale, artisti i ri ndryshon pamjen e fasadave në Tiranë

Me pikturat murale, artisti i ri ndryshon pamjen e fasadave në Tiranë

Me pikturat murale, artisti i ri ndryshon pamjen e fasadave në Tiranë