Lajme

Artisti shqiptar nga Amsterdami, solisti i parë në ”Balet Het Nationale”

Artisti shqiptar Altin Kaftira, jeton dhe ushtron aktivitetin e tij në Amsterdam, Hollandë, transmeton albinfo.ch.

Kaftira ka interpretuar si solist i parë në ”Balet Het Nationale” – Baleti Kombëtar Hollandez, nga viti 2000 deri në 2007.

Në një intervistë, kritiku dhe shkrimtari hollandez Herman Stevens, e ka konsideruar një të preferuar të audiencës, një yll që zotëron karizmën më të madhe nga çdo artist në Baletin Kombëtar.

Pas një karriere të suksesshme në balet, ai vendos në vitin 2007 të ndjekë rrugën e artit si kineast.

Altin Kaftira, në rolin e ri, ka sjellë një tjetër punë artistike bashkëpunuese me koreografi nga David Dawson të baletit “Metamorphosis” dhe muzikë nga Philip Glass. /Albinfo.ch


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI