Lajme

Rritje e interesit të prindërve që duan të vaksinojnë fëmijët e tyre kundër Covid-it në Austri

Vjena ka parë një rritje të interesit nga prindërit që dëshirojnë të vaksinojnë fëmijët e tyre kundër Covid-it, me vaksinimin që ka filluar nga e hëna për fëmijët nga pesë deri në 12 vjeç

Fëmijët nga mosha pesë deri në 12 vjeç u kualifikuan për një vaksinë kundër Covid nga e hëna, 15 nëntor, për shkak të kërkesës së madhe nga prindërit, pavarësisht se vaksina ende pret miratimin zyrtar për këtë grupmoshë nga Agjencia Evropiane e Barnave, përcjell albinfo.at.

Regjistrimet u hapën të shtunën. Që nga mbrëmja e së dielës, më shumë se 9,000 fëmijë u rezervuan për një vaksinim dhe deri në mesditën e së hënës vendet ishin rezervuar plotësisht.

Kryebashkiaku Michael Ludwig tha në një konferencë për shtyp se përderisa të gjitha emërimet e disponueshme janë marrë, të tjera do të vihen në dispozicion së shpejti. Ai shtoi se kërkesa për vaksinën kishte ardhur jo vetëm nga kryeqyteti, por nga e gjithë Austria dhe, madje edhe jashtë saj, përcjell albinfo.at.