Lajme

BAG raporton 2851 infeksione të reja dhe 98 vdekje

Raportohet për 2423 persona që janë duke u trajtuar në spitale për Covid-19. Kjo është 10 për qind më pak se në javën e kaluar

Zyra Federale e Shëndetit Publik (BAG) ka raportuar sot 2851 raste të reja që kishin rezultuar pozitive për virusin korona në 24 orët e fundit.

Kështu, mesatarja e 7 ditëve të fundit është 3147 raste në ditë ose  6 për qind më pak se në javën e kaluar, shkruan srf.ch.

Trendi aktualisht është në rënie.

Shkalla mesatare 7 ditore e pozitivitetit aktualisht është 14.6 për qind. Krahasuar me javën e kaluar, norma pozitive është ulur për 2 pikë përqindjeje, transmeton albinfo.ch.

Numri mesatar i testimeve të bëra gjatë 7 ditëve të fundit është 24,394 teste në ditë dhe kështu është rritur për 14 për qind në krahasim me javën e mëparshme.

BAG ka raportuar edhe 98 vdekje të reja nga Covid-19. Mesatarja 7 ditore është 46 të vdekur ose 29 për qind më pak se në javën e kaluar.

Aktualisht BAG raporton 2423 persona që janë duke u trajtuar në spitale për Covid-19. Kjo është 10 për qind më pak se në javën e kaluar.

Shtretërit e kujdesit intensiv të certifikuar në spitalet zvicerane janë aktualisht 83.0 për qind të zënë, tranmseton albinfo.ch. Përfshirë edhe shtretërit ad-hoc, niveli i shfrytëzimit është 72.0 për qind.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI