Lajme

BAG rekomandon vaksinimin për gratë shtatzëna, nga java e 12-të

Shtatzënat e kësaj kategorie nuk do të kenë më nevojë për pëlqimin me shkrim nga mjeku i familjes ose gjinekologu, për t`u vaksinuar

Ekspertët federalë, në konferencën e sotme për media kanë dhënë informacione lidhur me gjendjen më të re në pandeminë e koronës.

Në vazhdim, pikat më të rëndësishme:

Autoritetet ende nuk konsiderojnë se e kemi pandeminë nën kontroll, transmeton albinfo.ch. Numri i rasteve aktualisht është duke u stabilizuar, por ka ende shumë pacientë në njësitë e kujdesit intensiv.

Për më tepër, virusi aktualisht po sulmon në mënyrë të shfrenuar, veçanërisht të rinjtë. Autoritetet janë të shqetësuar për afrimin e vjeshtës.

Lajmi kryesor që u dha në konferencën e përmendur është ky: BAG tani rekomandon vaksinimin kundër koronës për gratë shtatzëna nga java e dymbëdhjetë e frytit.

Kështu, në të ardhmen, shtatzënat e kësaj kategorie nuk do të kenë më nevojë për pëlqimin me shkrim nga mjeku i familjes ose gjinekologu, për t`u vaksinuar.

Arsyeja e dhënë lidhur me këtë, nga përgjegjësit është se ky grup i popullsisë është prekur më rëndë nga rrjedha e rëndë e sëmundjeve, transmeton albinfo.ch.

Nga ana tjetër, studime të ndryshme kanë konfirmuar gjithashtu efektivitetin dhe sigurinë e vaksinimit.

Më tutje, autoritetet vazhdojnë të heqin dorë nga rekomandimi i përgjithshëm për vaksinimet përforcuese (vaksina e tretë). Njerëzit e vaksinuar plotësisht janë ende të mbrojtur mirë nga sëmundjet e rënda, përcjell albinfo.ch. Qëllimi përfundimtar duhet të mbetet vaksinimi i sa më shumë njerëzve.

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI