Lajme

“Vaksinimi në Zvicër po funksionon, madje më mirë se sa është pritur”

Deri më tani, BAG ka regjistruar vdekje pas vaksinimit të plotë vetëm tek njerëzit mbi 80 vjeç - me një përjashtim

Sipas Zyrës Federale të Shëndetit Publik (BAG), numri i rasteve të infeksionit pavarësisht vaksinimit, është në intervalin që pritej nga studimet e bëra me rastin e miratimit të tyre.

“Prandaj, mund të thuhet se vaksinimi mbron me efektivitet të lartë kundër infeksioneve simptomatike me variantet SARS-CoV-2 që kanë qarkulluar në Zvicër deri më tani dhe kundër sëmundjeve serioze”, thuhet në raportin javr të BAG, shkruan srf.ch.

Kjo do të thotë se efektiviteti i dy vaksinave të disponueshme në Zvicër është 94 deri 95 për qind, transmeton albinfo.ch. Dhe: deri më tani, BAG ka regjistruar vdekje pas vaksinimit vetëm tek njerëzit mbi 80 vjeç – me një përjashtim.

Gjithsej 19 persona kanë vdekur nga ose në lidhje me virusin që nga 27 janari i këtij viti, pavarësisht se kanë pasur vaksinim të plotë Covid-19. Nga 460 të vaksinuar plotësisht dhe ende të infektuar gjatë së njëjtës periudhë, 96  është dashur të trajtoheshin në spital.

Një studim aktual nga Vaud gjithashtu konfirmon efektivitetin e lartë të vaksinimit. Drejtori i studimit Olivier Duperrex nga Unisanté Lausanne nxjerr një përfundim të qartë: “Vaksinimi po funksionon”.

“Madje funksionon më mirë sesa kanë parashikuar studimet”, transmeton albinfo.ch. Sipas shifrave të Vaudit, njerëzit e pavaksinuar aktualisht kanë një rrezik 80 herë më të madh për t’u prekur nga korona dhe për t’u sëmurë se sa të të vaksinuarit.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI