Ekonomi

Nazar Mehmeti

Biznesmen

Biznesmenët më të shquar shqiptar nga Evropa dhe Amerika, pas punimeve treditore, themeluan të dielën në Prishtinë Unionin e Bizneseve të Diasporës. Me vota unanime nga të pranishmit, kryetarë i Unionit të Bizneseve u zgjodh Nazar Mehmeti ndërsa nënkryetar për Amerikën Veriore, u zgjodh Elmi Berisha. Nënkryetar për Evropë, ndërkaq u zgjodh Yll Blakaj nga Austria.

Me këtë rast, afaristët nga diaspora shqiptare, të cilët me iniciativë të Ministrisë së Diasporës, në kuadër të obligimeve që dalin nga përkrahja dhe koordinimi i investimeve nga jashtë, shprehën edhe njëherë përkushtimin që maksimalisht të angazhohen në zhvillimin ekonomik të vendit.

Në këtë solemnitet, kryetarët e rrjeteve të bizneseve të Evropës, ShBA-ve dhe Kanadasë, nënshkruan edhe Deklaratën solemne të Themelimit të Unionit të Rrjeteve të Bizneseve të Diasporës Mbarë-shqiptare.

Ministri i Diasporës, Ibrahim Makolli, pas përfundimit të punimeve të Forumit, përgëzoi të gjithë të pranishmit për përkushtimin dhe punën e tyre, ndërsa premtoi që ky projekt i rëndësishëm për zhvillimin ekonomik të Kosovës do të gjen gjithmonë mbështetje.

Ai me këtë rast falënderoi të gjitha institucionet e Republikës së Kosovës, Organizatat Ndërkombëtare dhe afaristët nga Diaspora, të cilët kanë përkrahur fuqishëm procesin e Rrjetëzimit të Bizneseve dhe krijimin e këtij Unioni.

Delegacioni i bizneseve nga diaspora, gjatë vizitës, qëndruan edhe në komunën e Rahovecit, Gjilanit dhe Gjakovës, ku u takuan me kryetarët e Komunave përkatëse si dhe me kryetarin e komunës së Junikut.

Edhe gjatë këtyre takimeve u diskutuan forma të ndryshme të mundshme për bashkëpunim, ndërsa komunat shprehën gatishmërinë e tyre që t’u ofrojnë afaristëve infrastrukturë dhe mundësi të të bërit biznes, si dhe unanimisht shprehën përkushtimin për luftimin e çfarëdo pengese në të cilën ata mund të hasin gjatë zhvillimit të aktiviteteve të tyre afariste.

Deklarata e Përbashkët

“Ne, përfaqësuesit e rrjeteve të bizneseve të Diasporës në Evropë, Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Kanada, të mbledhur në Prishtinë, duke parë nevojën e krijimit të një Unioni të bizneseve të Diasporës, ashtu që aktivitetet tona të jenë të koordinuara,

Të vetëdijshëm për nevojat të cilat Republika e Kosovës, i ka nga remitencat dhe investimet e Diasporës në zhvillimin ekonomik,

Të përkushtuar që të avancojmë pozitën tonë edhe më tutje, që të ndihmojmë shtetin e Kosovës në rrugëtimin drejt integrimeve euro atlantike,

Duke shprehur interesimin tonë të përbashkët në hulumtimin e tregut Kosovar për investime kapitale,

Si një organ i ndërmarrësve të suksesshëm nga fusha të ndryshme, që ndajmë pikëpamjen e përgjithshme se biznesi dhe të gjitha strukturat e institucionet afariste, krijohen dhe zhvillohen për nevojë të transformimit, ashtu që, shndërrohen në një zë të shprehjes së vullnetit të mirë për t’i qëndruar afër atdheut, jo vetëm përgjatë historisë në kohë lufte por edhe në kohë të zhvillimit ekonomik,

Të vetëdijshëm se biznesi krijon vlera, dinjitet njerëzor në punë dhe i transformon komunitetet dhe jetën e tyre, duke ofruar mundësi për një prosperitet dhe mirëqenie të jetës së qytetarit bazuar në parime universale, si:

Përkushtimi – zell për një mision duke shprehur vullnet dhe angazhim maksimal

Modestia – zotim që të shërbejë me respekt edhe për të tjerët

Besim – kurajë për të ndërmarrë rreziqe

Integritet dhe Shpresë për një jetë më të mirë për qytetarët e Republikës së Kosovës dhe prosperitet të atdheut tonë,

Duke falënderuar të gjitha institucionet që ndihmuan në jetësimin e këtij projekti: Unanimisht marrim vendim që sot, më datë 18 Maj të vitit 2014, në Prishtinë kryeqytetin e Republikës së Kosovës, të themelojmë Unionin e Rrjeteve të Bizneseve të Diasporës.

 Biografi e shkurt

  • Emri, MbiemriNazar Mehmeti
  • Vendi ku vepron:Dallas -Texas-SHBA
  • Profesioni:Biznesmen

  WHO’S WHO të tjera