Ekonomi

Bankat më të pasura në botë

Në listën e bankave më të mëdha botërore, sipas vlerës së tyre, publikuar çdo vit nga “S & P Global Intelligence”, mbizotërojnë bankat kineze, përcjell “Business Insider”.

Ajo përfshin gjithsej 28 banka me vlerë mbi 1 miliard dollarë, nga të cilat 11 janë nga Evropa dhe Azia, 6 nga Amerika Veriore, interesante është fakti se “Goldman Sachs” dhe “Morgan Stanley” nuk hyjnë në këtë listë.

“UniCredit” u rendit e 28-ta në vlerën prej 1,004 miliardë dollarësh. Më pas, «Deutsche Bank», e cila është përballur me probleme të mëdha në vitet e fundit dhe në 3 vjetët e fundit ka regjistruar një humbje prej 8.7 miliardë eurosh, madje ka mbyllur shumë vende pune, është ende në këtë listë. Sipas informacionit, banka gjermane renditet e 15-ta.

Bankat në top 10: