Koronavirusi: çast pas çasti

Banorët e Austrisë nga marsi mund të vetëtestohen falas ndaj Covid -19

Pajisjet e vetëtestimit, të ashtuquajtura “Wohnzimmer – Test” mund t’i marrin që nga 1 marsi nëpër barnatore. Çdo person mund të furnizohet falas me deri në pesë copë në muaj

Nga 1 marsi, vetëm 600,000 teste do të jenë në dispozicion. Kështu tha kryetarja e Dhomës së Farmacistëve, Ulrike Mursch-Edlmayr, për gazetën austriake “Kleine Zeitung”, trasnmeton albinfo.at.

Autoritetet shëndetësore në Austri i bëjnë thirrje popullatës të mos nxitojë nëpër barnatore që në ditën e parë. Sipas tyre, pajisjet testuese për gjithë popullatën do të jenë në dispozicion nga mesi i muajt mars.

Të drejtë të pajisen me teste falas do të kenë të gjithë banorët në Austri, të cilët posedojnë kartelën E-Card dhe janë të moshës mbi 15 vjeçe.

Ndërkohë ministri i Shëndetësisë, Rudolf Anschober, ka thënë se vetëtestimet falas do të jenë një tjetër mundësi e rëndësishme për luftimin e pandemisë.

“Tashmë kur ne duam të shohim të dashurit dhe të afërmit tanë, vetëtestimet do të jenë një mundësi shtesë për të rikthyer pak normalitet në jetën tonë të përditshme gjatë pandemisë”, ka thënë ministri Anschober, përcjell albinfo.at.

Në anën tjetër, ministri Anschober ka theksuar se pavarësisht se këto teste janë shumë të rëndësishme, megjithatë këto nuk do të zëvendësojnë masat mbrojtëse, siç janë maskat FFP2, distanca minimale dhe higjiena e duarve.

Ditë më parë kancelari Kurz ka deklaruar se me këtë metodë parashihet të testohen për çdo javë rreth 3.5 milionë banorë në Austri.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI