Lajme

Bazel: Gjendet koronavirusi në lëkurën e pacientes që kishte dy teste negative

Kjo tregon se: Nga njëra anë metodat e tanishme të testimit për koronavirusin nuk janë pa gabime dhe nga ana tjetër, se analiza e mostrave të lëkurës mund të jetë e dobishme si një shtesë për testet rutinë

Në lëkurën e një pacienti në Spitalin Universitar të Bazelit është zbuluar prania e koronavirusit megjithëse dy teste të bëra më parë kishin dalë negative.

Për Spitalin Universitar të Bazelit, ky rast tregon se metodat e tanishme të testimit nuk janë pa gabime, shkruan srf.ch.

Rasti i përshkruar ka të bëjë me një grua 81-vjeçare e cila kur kishte hyrë në spital ishte testuar për Covid-19 për shkak të simptomave që kishte, transmeton albinfo.ch. Përveç etheve tipike të sëmundjes, i ishte paraqitur edhe një dëmtim i theksuar të lëkurës, thuhet në një njoftim nga Spitali Universitar i Bazelit.

Mostra e nazofaringjit (hundës dhe fytit) ishte negative. Por, nga ana tjetër, një biopsi e bërë e një zonë të lëkurës që ksihte shenja ndezjeje, ka treguar një sasi relativisht të vogël të koronavirusit, përcjell albinfo.ch. Një test për antitrupat, i kryer gjashtë javë më vonë kishte rezultuar gjithashtu negativ.

Për ekipin hulumtues të kryesuar nga Elisabeth Roider, mjeke në Departamentin e Dermatologjisë në Spitalin Universitar të Bazelit, ky rast është “i rëndësishëm”.

Sipas njoftimit, tregohet se, nga njëra anë metodat e tanishme të testimit për koronavirusin nuk janë pa gabime dhe nga ana tjetër, se analiza e mostrave të lëkurës mund të jetë e dobishme si një shtesë për testet rutinë.

Rasti gjithashtu ka konfirmuar supozimin se jo çdo pacient që është sëmurë me Covid-19 ka formuar më pas antitrupa. Ky vëzhgim ka një rëndësi të madhe në përpjekjet aktuale për të zhvilluar një vaksinë ose për të arritur imunitetin e tufës, thuhet në komunikatë.

Rasti në Spitalin Universitar Bazel është botuar të premten në revistën mjekësore “The Lancet”.