Lajme

BB parashikon rritje të varfërisë ekstreme në nivel global

Më shumë se 150 milionë njerëz mund të përballen me varfëri ekstreme deri në vitin 2022, sipas Bankës Botëror

Më shumë se 150 milionë njerëz mund të shtyhen në varfëri ekstreme deri në fund të vitit të ardhshëm, ndërsa konfliktet ndryshimi i klimës dhe Covid-19 kombinohen për t’u dhënë fund dy dekadave në rritjen e standardeve të jetesës së atyre me të ardhura më të ulëta, thotë Banka Botërore.

Organizata me qendër në Uashington tha se përqindja e popullsisë së botës që jeton me më pak se 1.90 dollarë në ditë pritet të rritet nga 9.1% në 9.4% gjatë vitit 2020, me rritjen e përqendruar në vendet me nivele tashmë të larta të varfërisë.

Një objektiv i eliminimit të varfërisë ekstreme deri në vitin 2030 është vendosur nga Kombet e Bashkuara si një nga qëllimet e saj të zhvillimit të qëndrueshëm, por Banka Botërore, e cila u jep hua vendeve në zhvillim, tha se nuk kishte asnjë shans që kjo të arrihej pa veprim të shpejtë dhe të rëndësishëm, shkruan “The Guardian”, përcjell albinfo.ch.