Fotolajmi

BE pajtohet për ndarjen e 55 mijë refugjatëve

Ministrat e brendshëm të këtyre vendeve kanë arritur të hënën në Bruksel marrëveshjen për ndarjen e 54'760 migrantëve

Vendet anëtare të Bashkimit Evropian janë duke pasur kundërshtime lidhur me ndarjen e gjithsej 60 mijë refugjatëve të rinj sa janë aktualisht. Por pas negociatave të vazhdueshme ministrat e brendshëm të këtyre vendeve kanë arritur të hënën në Bruksel marrëveshjen për ndarjen e 54.760 migrantëve.

 

Këtë e bën të ditur përmes një postimi në twitter përfaqësia e Luksemburgut në Bruksel. Luksemburgu aktualisht e mban kryesinë në mesin e vendeve të BE-së.

 

Marrëveshja në fjalë parashikon që të pranohen 22.504 refugjatë nga vendet jashtë Bashkimit EVropian dhe këtu bëhet fjalë për refugjatët nga kampet në afërsi të kufijve sirianë. Ndërsa 32.256 refugjatët tjerë janë ata që kanë arritur përmes Mesdheut në brigjet e Italisë e të Greqisë. Ata do të ndahen ndëmjet shteteve tjera të BE-së.

 

“Nevojiten përpjekje plotësuese deri në fund të vitit” thuhet më tutje në njoftimin nga Luksemburg


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI