Lajme

“Bénédict Schule” fillon kurset e gjuhës për shtetësinë zvicerane

Shkolla e njohur zvicerane për trajnime profesionale, “BénédictSchule”, do të fillojë së shpejti kurset e gjermanishtes për nevoja të procedurës së marrjes së shtetësisë zvicerane.

Kështu, siç

Lajmin e ka bërë të ditur për albinfo.ch, Arsen Shoshi, drejtor për investime i kësaj shkolle, “Bénédict Schule” është tashmë një qendër testimi e licencuar TELC.

Arsen Shoshi, drejtor për Investime në Benedict Education Group

Sipas tij, në Zvicër, certifikatat TELC kërkohen:

– p.sh. B. varësisht nga kantoni, për integrim

– Për natyralizim (marrje të pasaportës zvicerane)

– Për pranim në shërbimin publik

– Për njohjen e diplomave të huaja.

– Për testin e taksive, certifikata TELC B1

– Në profesionet e infermierisë kërkohet certifikata TELC B2 si dëshmi e njohjes së mjaftueshme të gjermanishtes.

– Në universitetet dhe kolegjet teknike zvicerane, për të studiuar në këto institucione kërkohet certifikata TELC C1.

Datat e provimeve:
A2: E hënë, 21 shkurt 2022
B1: E martë, 22 shkurt 2022
B2: E mërkurë 23 shkurt 2022
afati i regjistrimit
A2 – B2: E mërkurë 02 shkurt 2022
C1: E mërkurë 11 shkurt 2022

Vendndodhja e kursit Cyrih
Militärstrasse 106
8004 Cyrih
[email protected]

+41 44 242 12 60


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI