Shqipëria

Berisha: Ditë e zezë për kombin, Shqipëria i dorëzon 1200 km det Greqisë!

Ish-kryeministri i Shqipërisë, Sali Berisha, e ka konsideruar ditë të zezë për Shqipërinë takimin e kryeministrave Rama-Cipras në Londër, ku edhe pritet të arrihet marrëveshja për kufirin detar. Berisha marrëveshjen që pritet të arrihet e konsideron si copëtimin e ri të kombit që pas vitit 1913. “Miq, sot ne Londër, Jorgo Zografi i dytë, Edvin Kristaq Rama, në një akt madhor të tradhtisë kombëtare së bashku me Ciprasin e Greqisë vendos:
– Copëtimin e ri të dytë pas vitit 1913 të trojeve shqiptare. Në këtë copëtim, të bazuar në një marrëveshje të përgatitur nga alfa tek omega në Athinë, – Greqia i merr Shqipërisë 1200 km sipërfaqe deti dhe
– trilionë fuçi nafte dhe metër kub gazi, pra fushat e gazit dhe të naftës më të mëdha të Mesdheut. Sipas kësaj marrëveshjeje, në një akt grabitqar ndaj Shqipërisë, Greqia zgjeron ujërat e saj territoriale nga 6 në 12 km, ndërkohë që me dy fqinjët e tjerë, Italinë dhe Turqinë, ajo ka firmosur për vetëm 6 km. Por përveç kësaj, Jorgo Zografi i dytë sot në Londër tradhton, poshtëron dhe dorëzon nderin e kombit shqiptar, ai vendos që të fshijë nga faqja e dheut fjalët ‘çam’ dhe ‘Çamëri’ dhe, si njeri nga armiqtë më të egër në historinë kombëtare të shqiptarëve, ai shkelmon mbi historinë, sakrificën, gjenocidin e çamëve dhe Çamërisë martire”, ka shkruar ai në Facebook.