Koronavirusi: çast pas çasti

Bie numri i rasteve, rritet numri i të shëruarve

Deri më 24 prill 2020, në Zvicër ishin regjistruar gjithsej 28.667 raste të infeksionit Covid-19, një rritje prej 1.599 gjatë 7 ditëve të mëparshme, sipas të dhënave nga Worldometers

Deri më 23 prill, numri mesatar i tre ditëve në qarkullim i rasteve të reja ditore kishte rënë në 184. Herën e fundit që shifra ishte e ultë, pasi ishte gjashtë javë më herët më 12 mars, kur mesatarja e 3-ditës së qarkullimit ishte 165. Numri ditor i rastet e reja arritën kulmin në 1.393 më 20 mars, përpara se të binin në vendin ku është sot, përcjell albinfo.ch.

Për më tepër, numri i çështjeve aktive vazhdon të bjerë pasi numrat që rikuperohen (20.600) dhe vdesin (1.551) rriten më shpejt se numri i çështjeve të reja.

Deri në 24 prill 2020, kishte 6,526 raste aktive në Zvicër. Shtatë ditë më parë kishte 9,551 raste aktive.

Aktualisht ka rreth 1.300 pacientë Covid-19 në spital në Zvicër me rreth 200 në kujdes intensive, përcjell tutje albinfo.ch.