Fun

Çdo fluskë dëbore është unike në formën e saj

Në vitin 1885 Wilson A. Bentley ishte i pari që arriti të fotografojë fluskat e borës.

Wilson Bentley, një fermer nga Vermont, kishte një shije të theksuar për fluskat e borës. Atij i dukeshin aq interesante sa që i kushtoi shumë vjet të jetës së tij për të arritur t’i kapë ato me një aparat fotografik dhe një mikroskop.

  • Foto: Wilson A. Bentley

  • Foto: Wilson A. Bentley

  • Foto: Wilson A. Bentley

  • Foto: Wilson A. Bentley

  • Foto: Wilson A. Bentley

  • Foto: Wilson A. Bentley

Ai ia arriti qëllimit të tij për herë të parë në vitin 1885, por ky rezultat nuk i mjaftonte. Sipas Institutit Smithsonian, Wilson Bentley ka fotografuar më shumë se 5000 fluska të borës gjatë jetës së tij. Hulumtimet e tij të gjera çuan atë që të pohojë për revistën “American Magazin” që çdo fluskë dëbore është unike në formën e saj.