Të tjera

Çfarë page marrin kroatët?

Paga mesatare neto e qershorit në Kroaci raportohet të jetë 875 euro.

Paga mesatare neto e paguar në Kroaci në muajin qershor të vitit 2019 është 6,470 kuna (875 euro), njoftoi sot Zyra e Statistikave Kombëtare të Kroacisë, përcjell albinfo.ch.

Paga mesatare më e lartë mujore është paguar në sektorin e transportit ajror, duke arritur në 11,023 kuna (1,492 euro), dhe më e ulëta në industrinë e tekstilit në 4,264 kuna (577 euro).

Paga mesatare (mesatare e pagës më të lartë dhe më të paguar) për muajin qershor ishte 5,595 kuna (757.2 euro), që do të thotë se gjysma e të punësuarve kanë pagë më të ulët dhe gjysmën e pagës më të lartë se kjo shumë.