Kuriozitete

Cili është qyteti më i bukur, më i pastër dhe më i sigurt në botë?

Nëse shkoni në ndonjë kafiteri, mos harroni të sillni pasaportën tuaj dhe më shumë para nga sa planifikoni sepse, për shembull, do të paguani 20 euro për një Heineken të vogël, ndërsa për një koktejl do të paguani rreth 80 deri 120 rialë, ose 20 deri 30 euro, përcjell albinfo.ch.

Për shumë njerëz, Doha është një nga qytetet më të bukura, më të pastra dhe më të sigurta në botë dhe të gjithë mund të pajtohemi lehtësisht me këtë.

Si kryeqytet i Katarit (pothuajse 3 milion banorë), me 350 mijë banorë të saj është një nga qytetet më të vogla në Lindjen e Mesme dhe është vendosur në brigjet e Gjirit Persik.

Nëse marrim parasysh se më pak se 200 vjet më parë kishte një shkretëtirë në këtë zonë, mund të konkludojmë se qyteti shpejt u bë qendra kryesore e rajonit falë naftës.

Meqenëse Kupa Botërore po mbahet në Katar në vitin 2022, dhe madje edhe në Doha, thjesht duhet të presim dhe të shohim se si zhvillohet qyteti më tej, dhe për këtë arsye ai do të bëhet qendra e botës, të paktën për një kohë të shkurtër.