Shkurt.ch

Ky është vendimi i gjykatës për shoferin e një Uberi në Lozanë

Një shofer i  Uber-it ka fituar një vendim gjykate në Llozanë, pasi avokatët besojnë se do të kenë shumë përfitime për industrinë.

Shoferi u shkarkua nga Uberi pas ankesave, por gjykata vendosi që atij nuk iu dha një mundësi për të mbrojtur veten.

Vendimi nënkupton se shoferët e Uber duhet të trajtohen më shumë si punonjës të rregullt. Uber argumenton se është një firmë e teknologjisë dhe jo një kompani taksie dhe nuk punëson drejtpërsëdrejti shoferët, përcjell albinfo.ch.

Uber mund të apelojë, por kompania duhet të fillojë të paguajë sigurimet shoqërore dhe sigurimet për shoferët e saj.

Shoferët e rregullt të taksive pretendojnë se Uber është padrejtësisht nënçmues i tyre dhe i po u kushton atyre shumë para.