Lajme

Çmimet e larta të produkteve në Zvicër, hezitojnë të bëjnë zbritje

Zgjidhja e propozuar për shitësit me pakicë nga “Mister Prices” në lidhje me çmimet e produkteve organike u refuzua. “Kompanitë e ftuara nuk kanë thënë se janë të gatshme të bëjnë një angazhim të tillë dhe të ulin çmimet e tyre”

Çmimet e supozuara të tepruara të produkteve organike në supermarketet zvicerane vazhdojnë të diskutohen. Në edicionin e fundit të buletinit të tij, “Mister Prices” pretendon se u ka propozuar një zgjidhje miqësore shitësve, të cilët megjithatë e refuzuan. Për të analizuar diferencën e kostos, mbikëqyrësi i çmimeve u kërkoi gjashtë shitësve më të mëdhenj në Zvicër të dhëna për 14 produkte organike dhe produktet konvencionale përkatëse gjatë viteve të fundit. Pas një analize fillestare, Stefan Meierhans më pas kërkoi nga disa shitës me pakicë që të jepnin të dhëna edhe për një vit, pra deri në verën e vitit 2022. Megjithatë, për arsye të ndryshme, kompanitë refuzuan ta bënin këtë, shkruajnw mediat zvicerane, pwrcjell albinfo.ch.

“Megjithë rezistencën e konsiderueshme nga disa lojtarë të industrisë, Watcher Price ka propozuar një zgjidhje miqësore,” thuhet në buletin. Meierhans u ka kërkuar shitësve me pakicë që të mos rrisin marzhin e tyre ndaj produktit konvencional nëse primi organik tashmë tejkalon 20%. Por, për fat të keq, kompanitë e ftuara nuk kanë thënë se janë të përgatitura për një angazhim të tillë dhe për të ulur çmimet e tyre”, thekson në mënyrë lakonike Mbikëqyrja e Çmimeve.