Lajme

Çmimet më të larta i bëjnë blerjet ndërkufitare më pak tërheqëse për zviceranët

Shumë banorë të zonave kufitare të Zvicrës prej vitesh kanë blerë në vendet fqinje, ku ushqimi dikur ishte më pak i shtrenjtë, përcjell albinfo.ch.

Megjithatë, duke qenë se inflacioni është dukshëm më i lartë në eurozonë sesa në Zvicër, më pak njerëz bëjnë udhëtimin ndërkufitar, sipas një sondazhi të lexuesve të kryer nga 20 Minutes.

Në Gjermani, për shembull, sendet ushqimore tani kushtojnë mbi 20 për qind më shumë, ndërsa në Zvicër u rritën vetëm 6.5 për qind.

“Shpenzimet e udhëtimit thjesht nuk paguhen më,” tha një lexues për platformën e lajmeve. “Do të ishte shumë e lodhshme dhe budallaqe për mua të udhëtoja [në Gjermani] për të blerë diçka më të lirë dhe më pas të rrija në radhë në doganë dhe të humbisja kohë.”

Një tjetër lexues theksoi se “nëse blini në Zvicër në discount stores, mund të blini edhe lirë nëse përfitoni nga promocionet. Dhe tani që benzina është më e shtrenjtë për një kohë të gjatë, nuk ia vlen të shkosh në Gjermani gjithsesi”.