Ekonomi

“Deutsche Bank” humb 1.5 miliardë dollarë

Banka më e madhe e Gjermanisë, “Deutsche Bank”, tha se pret një humbje vjetore për vitin 2017 pas llogaritjes së taksave dhe nën ndikimin e reformës tatimore të SHBA-së, njoftuan agjencitë, përcjell albinfo.ch.

Shkurtimet e taksave në Shtetet e Bashkuara të Amerikës do të ndikojnë në grupin me kosto prej rreth 1.5 miliardë dollarësh në norma të krahasueshme në Standardet Ndërkombëtare të Raportimit Financiar (IFRS) në tremujorin e katërt, tha banka në një deklaratë.

Si rezultat i këtij efekti tatimor, “Deutsche Bank” pret një humbje të moderuar për vitin 2017, tha raporti.
Institucioni nuk ka një formulë të saktë të vlerësuar për vitin e kaluar, por ka përmirësuar më parë performancën e saj financiare pas një humbjeje neto prej 1.4 miliardë eurosh më 2016 dhe gati 7 miliardë euro në vitin 2015.

Në tremujorin e tretë të vitit 2017, fitimi neto u rrit më shumë se dyfishi, në veçanti duke zvogëluar koston e ristrukturimit dhe procedurave gjyqësore.

Reforma e taksave e SHBA-së, e miratuar nga administrata e presidentit Donald Trump në fund të dhjetorit, gjithashtu do të pësonte kosto të mëdha për kompanitë e tjera që përdorën sistemin për të paguar më pak taksa në SHBA.
Taksimi i Korporatave në Shtetet e Bashkuara të Amerikës është zvogëluar nga 35% në 21%.

“Deutsche Bank” do të njoftojë rezultatet paraprake për tremujorin e katërt të vitit financiar 2017 më 2 shkurt.
Në bursën e Frankfurtit rezervat e bankës u rritën nga 4.36 për qind në 15.62 euro kundrejt diferencës së mbetur të një rritjeje të aksioneve në tërësi me 0.95 për qind.