• Shqip

 Lajme

Dhjetë njerëzit më të pasur në botë për vitin 2020

Sipas një studimi të fundit nga agjencia e vlerësimit Hurun, numri i miliarderëve në botë është rritur me 346, duke arritur në numrin e 2,816 personave me një pasuri të përgjithshme prej 11.2 trilion dollarë.

Gjatë pesë viteve të fundit, gjendja e përgjithshme e miliarderëve në botë është rritur me 66 për qind, thonë analistët.

Këtë vit, lista përfshin 90 miliarderë nën moshën 40 vjeç, që është pesë më shumë se vitin e kaluar. Midis tyre, 54 arritën gjithçka vetë, 36 trashëguan pasurinë e tyre.

Mukesh Ambani, Indi
Pasuria: 67 miliardë dollarë

Mukesh Ambani është një ndërmarrës indian dhe njeriu më i pasur në vendin e tij. Ai është kryetari i bordit të drejtorëve, drejtori menaxhues dhe pronari kryesor i kompanisë indiane Reliance Industries. Kompania e tij është ndërmarrja më e madhe e sektorit privat në Indi.

Larry Page, SHBA
Pasuria: 67 miliardë dollarë

Larry Page është një zhvillues dhe bashkëthemelues i motorit të kërkimit Google. Page ka qenë për shumë vite në listën e njerëzve më të pasur në botë sipas Forbes.

Sergey Brin, SHBA
Pasuria: 68 miliardë dollarë

Sergey Brin është një ndërmarrës dhe shkencëtar në fushën e teknologjisë kompjuterike, teknologjisë së informacionit dhe ekonomisë. Ai është gjithashtu zhvillues dhe themelues i motorit të kërkimit Google.

Carlos Slim, Meksikë
Pasuria: 72 miliardë dollarë

Carlos Slim është një miliarder meksikan. Gjendja e tij financiare bazohet në industrinë e komunikimit. Pasuri kryesore e sipërmarrësit është ndërmarrja mbajtëse Grupo Carso, e cila kontrollon një numër ndërmarrjesh të mëdha meksikane.

Amancio Ortega, Spanjë
81 miliardë dollarë

Amancio Ortega është ndërmarrës spanjoll. Ai është një nga themeluesit dhe ish-presidenti i Inditex, i cili zotëron 6,750 dyqane në 88 vende përfshirë edhe Zara.

Mark Zuckerberg, SHBA
Pasuria: 84 miliardë dollarë

Mark Zuckerberg është një nga krijuesit e rrjetit social Facebook. Ai aktualisht është shefi ekzekutiv i kompanisë i dhe gjithashtu zotëron rrjetet sociale më të përdorura si WhatsApp, Messenger dhe Instagram.

Warren Buffett, SHBA
Pasuria: 102 miliardë dollarë

Warren Buffett është një nga investitorët më të mëdhenj dhe më të famshëm në botë. Ai është tradicionalisht një nga pesë njerëzit më të pasur në botë. Për më tepër, miliarderi është një nga përfituesit më bujarë në botë.

Bill Gates, SHBA
Pasuria: 106 miliardë dollarë

Bill Gates është një nga themeluesit dhe ish-aksionari më i madh i Microsoft. Gates tani është larguar nga administrimi i kompanisë. Ai është i angazhuar në aktivitete shoqërore dhe bamirësi.

Bernard Arnault, Francë
Pasuria: 107 miliardë dollarë

Bernard Arnault është biznesmen francez, president dhe shef ekzekutiv i grupit të ndërmarrjeve Louis Vuitton, Moët dhe Hennessy.

Jeff Bezos, SHBA
Pasuria: 140 miliardë dollarë

Jeff Bezos është drejtuesi dhe themeluesi i Amazon.com, themeluesi dhe pronari i kompanisë hapësinore ajrore Blue Origin, dhe pronari i The Washington Post.

Reklamë
Reklamë
X

Abonohu në revistën tonë