Lajme

Diskriminimi i të huajve në Zvicër, Gjermani dhe Austri në kohë pandemie

Dihet se të huajt janë më të prekur dhe më të diskriminuar në kohën e pandemisë Corona në Gjermani, Zvicër, e po ashtu edhe në Austri dhe në të gjitha vendet e OECD-së, transmeton albinfo.ch.

Ata humbin më shpesh vendet e punës, e kanë më vështirë të gjejnë vende të tjera pune, e kanë më vështirë në shkolla, kanë kushte më të rënda për jetë e shumë gjëra të tjera.

OECD së fundmi ka bërë një studim, ku thuhet se të huajt diskriminohen shumë në kohën e pandemisë Covid.

Po ashtu, duhet theksuar se shifrat e papunësisë te të huajt janë tepër të larga. Po ashtu ka edhe probleme të mëdha me viza, leje qëndrimi dhe dokumente në Gjermani, Austri dhe Zvicër. /Albinfo.ch

Për më shumë hollësi shikoni videon më poshtë:


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI