E-Diaspora

Drejtori i Teatrit të Podujevës, mysafir në Teatrin e Emmendingenit

Vizita është ndërmjetësuar nga ana e Tahir Shabanit, i cili me grupin “Yjet e Kosovës” që funksionon në Emmendingen prej shumë vitesh është aktiv në jetën kulturore të qytetit

Në kuadrin e qëndrimit të tij në Emmendigen, Agron Gërguri, drejtor i Tetarit “Avdush Hasani” nga Podujeva ka vizituar këto ditë edhe administratën e qytetit, shkruan regiotrends.de. Me këtë rast ai ka informuar udhëheqësen e sektorit përkatës (Beate Desenzani) lidhur e punën e teatrit që udhëheq.

Gërguri ka ftuar udhëheqësin e kulturës në qytet, Hansjörg Jenne për të marrë pjesë në festivalin “Teatri ndryshe”, në gusht të vitit 2018, transmeton albinfo.ch. Ftesa vlen edhe për punonjësit e muzeut dhe të arkivit të qytetit.

Para kësaj, Agron Gërguri ishte takuar edhe me drejtorin e teatrit  Steinbruch (të qytetit Emmendingen), Hans-Joachim Wipfler, me ç`rast ishte informuar lidhur me historinë, organizimin dhe repertorin e teatrit në fjalë.

Takimi u zhvillua në ambientet e teatrit, ku Gërguri, veç tjerash i vizitoi kabinat e garderobës, konstruksionin e skenës dhe hapësirën e provave. Edhe Wipfler është ftuar të marrë pjesë në festivalin “Teatri ndryshe” në gusht 2018, kur i bie edhe dhjetëvjetori i themelimit të Teatrit të Qytetit, në Podujevë.

Mysafiri i ka dhuruar nikoqirit amblemën e qytetit të Podujevës dhe “Mozaikun e Orfeut”, që është simbol i teatrit të atjeshëm dhe i festivalit të përmendur, përcjell albinfo.ch. Sigurisht, nuk mund të mungonte në mesin e dhuratave edhe pija e njohur shqiptare “Skenderbeg”.

Vizita është ndërmjetësuar nga ana e Tahir Shabanit, i cili me grupin “Yjet e Kosovës” që funksionon në Emmendingen prej shumë vitesh është aktiv në jetën kulturore të qytetit.