Lajme

Gurë për të mbrojtur Parlamentin zviceran nga sulmet terroriste

Një duzinë banakësh guri do të ngrihen në trotuarin përballë sheshit të parlamentit.

Ndërtesa e Parlamentit Federativ në Bernë do të mbrohet më mirë nga sulmet e mundshme terroriste duke ngritur barrikada në anën veriore.

Masa e sigurisë u sugjerua nga Zyra Federale e Policisë (Fedpol) në funksion të luftës kundër kërcënimit të terrorizmit në gjithë Evropën.

Tani është aprovuar nga Departamenti administrativ i Parlamentit Federal. Kërkesa për leje ndërtimi për listat do të dorëzohet në vjeshtë.

Terroristët zgjedhin vendet me një prani të lartë mediatike, tha Peter Winkler, menaxher i projektit i Zyrës Federale për Ndërtesa dhe Logjistikë, në televizionin publik zviceran SRF të premten.

Ai shtoi se ishte e rëndësishme të gjesh një ekuilibër të mirë midis aktivitetit të rregullt në sheshin e Parlamentit dhe një sasi minimale të sigurisë për të siguruar që askush nuk mund thjesht të lëvizë nëpër hyrjet kryesore të ndërtesës së Parlamentit, përcjell Albinfo.ch.