Koronavirusi: çast pas çasti

Edhe një kanton e bën maskën të detyrueshme

Pas Fribourg-ut, edhe Valais e bën maskën të detyrueshme në dyqane, bare dhe restorante

Në Fribourg, rregulli do të hyjë në fuqi të premten, 28 Gusht. Kërkesa do të zbatohet për të gjithë në kantonin perëndimor të Zvicrës, në moshën 12 vjeç e lart.

Përveç të gjithë vizitorëve në dyqane, bare, restorante dhe supermarkete, i gjithë personeli gjithashtu duhet të mbajnë maska ​​nëse nuk mbrohen nga një panel xhami, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Në Valais, kërkesa do të hyjë në fuqi nga e hëna, 31 gusht.

Valais është i teti i 26 kantoneve të Zvicrës që vendosi një kërkesë për maskë në dyqane.

Cyrihu vendosi një kërkesë për maskë në dyqane, restorante dhe bare nga 27 gushti.

Për më tepër, Bazeli, Gjeneva, Vaud, Neuchâtel dhe Jura kanë vendosur të gjitha një kërkesë për maskë në dyqane.

Maska është kërkuar në transportin publik në të gjitha kantonet zvicerane që nga 6 korriku.