Ekonomi

Ekonomia gjermane po rritet edhe më shpejt se sa parashikohej

Ekonomia gjermane u rrit me ritme më të shpejta sesa pritej në tremujorin e tretë të këtij viti, treguan të dhënat zyrtare të martën, shkruan “thelocal.de”.

Produkti i Brendshëm Bruto (BPV) është rritur me 0.8 për qind në mes të korrikut dhe shtatorit krahasuar me tremujorin e mëparshëm, përcjell albinfo.ch.

Analistët kishin parashikuar rritje prej 0.6 për qind. Ekonomia gjermane ishte rritur me 0.9 përqind në tre muajt e parë të vitit 2017 dhe 0.7 përqind në tremujorin e dytë.

Gjithashtu edhe ekonomia gjermani është rritur këtë vit me 2.0 përqind, nga 1.5 përqind më parë. Për vitin e ardhshëm është parashikuar një rritje me 1.9 përqind.