Lajme

Ekspozita e piktorit shqiptar, një “shpallje dashurie” për qytetin Linz

Të hënën, më 12 korrik, në Linz, Austri, hapet ekspozita e piktorit shqiptar Gazmend Freitag me titullin "Linzi im"

Nä vazhdën e prezantimeve të tij para publikut artdashës të Austrisë, piktori shqiptar Gazmend Freitag, me qëndrim në qytetin Linz, prezantohet këto ditë me ekspozitën e tij të radhës, shkruan albinfo.at.

“Si një person i shoqërueshëm dhe kozmopolit, piktori shqiptar Gazmend Freitag vlerëson lartë qytetin e tij “të adoptuar” Linz-in, ku ai jeton dhe punon që nga viti 2010. Ky qytet është bërë një burim i krijimtarisë së tij për të”.

Projekti i tij i fundit “MEIN LINZ” është frymëzuar nga arkitektura interesante e qytetit, qytetarët mirëdashës, zona e tij e banimit Alturfahr dhe peizazhi i bukur përgjatë Danubit. Nga kjo ndërkohë kanë rezultuar 20 punime, të cilat do të prezantohen deri më 25 korrik”, thuhet në njoftimin zyrtar për ekspozitën.

Hapja e ekspozitës: E hënë, 12 korrik 2021, ora 19. Fjala e hapjes: Kryetari i Bashkisë, Klaus Luger
Kurator: Konsulent Adolf Öhler

Salla e Altes Rathaus, kati përdhes, Hauptplatz 1 | 4020 Linz

Kohëzgjatja e ekspozitës: 12 – 25 korrik, 2021

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI