Lajme

Emri Red Bull erdhi nga Austria

Çuditërisht, pija energjike në të vërtetë erdhi me emrin “Krating Daeng”, nga Tajlanda. Në një vizitë, Dietrich Mateschitz, një sipërmarrës austriak, shkoi në një udhëtim në Tajlandë në vitin 1982.

Duke kërkuar një kurë për një sëmundje, ai gjeti “Krating Daeng”, një pije energjike e zbuluar më 1975 për të ndihmuar në freskimin e punëtorëve tajlandezë. Ai e ktheu formulën në Austri si “Red Bull” dhe kjo ishte një goditje e madhe në gjithë tregun botëror, që edhe sot mban primatin si pija energjike më e shitur në botë, shkruan albinfo.ch.

Vlen të theksohet se familja Yoovidhya, e cila fillimisht doli me Krating Daeng (që do të thotë “dem i kuq” në gjuhën tajlandeze) zotëron sot 51% të biznesit. /Albinfo.ch