Fun

Epidemia e gjumit ka goditur një qytezë në Kazakistan

Bëhet fjalë për Kalachin, një qytezë me 600 banorë.

Nuk ka një banor që të mos ketë një familjar apo shok që nuk i ka ndodhur ky fenomen.

Dhe askush nuk di ta shpjegojë këtë dukuri që është quajtur “Sleepy Hollow”. As mjekët, të cilët kanë studiuar analiza të shumta të çdo lloji. Shumë vetë kanë filluar të shohin me dyshim minierën e ish-Bashkimit Sovjetik të braktisur kohë më parë.

1 në 10 banorë preken nga kjo epidemi. Në prill të 2013-ës ishte regjistruar rasti i parë i epidemisë misterioze të gjumit. Ka pasur raste kur gjumi i një personi ka zgjatur një javë të tërë.

Janë bërë shumë hetime, por misteri vazhdon ende në këtë qytezë. Mjekë, shkencëtarë, radiologë e toksikologë janë bashkuar në Kalachi për ta hulmutuar këtë mister.