Lajme

Erdogan prin në zgjedhjet presidenciale

Kryetari i Këshillit Suprem Zgjedhor të Turqisë, Ahmet Yeren, tha se presidenti aktual, Recep Tayyip Erdogan, po prin në rundin e balotazhit të zgjedhjeve presidenciale.

Sipas tij, me numërimin e 54.6 për qind të votave, Erdogan ka fituar 54.47 për qind. Ndërkaq, kundërkandidati nga opozita, Kemal Kilicdaroglu, ka fituar 45.53 për qind të votave.

Mbi 60 milionë qytetarë me të drejtë vote zgjodhën të dielën midis presidentit aktual, Recep Tayyip Erdogan, dhe kandidatit të koalicionit opozitar, Kemal Kilicdaroglu.

Qendrat e votimit për rundin e balotazhit u hapën në orën 08:00, sipas kohës lokale, dhe u mbyllën në orën 17:00.

Në rundin e parë të zgjedhjeve presidenciale, që u mbajtën më 14 maj, Erdogan doli i pari, duke fituar 49.5 për qind të votave, ndërkaq Kilicaroglu arriti të merrte 44.9 për qind të votave.