Lajme

Euro nis edhe këtë javë me rënie të vlerës

Euro e ka nisur edhe këtë javë në rënie në kursin e këmbimit valutor

Euro vazhdon sërish të bie në raport me frangun zviceran. Arsyeja për këtë është ekonomia e dobët në eurozonë dhe inflacioni i lartë i vazhdueshëm. Ky trend ka të ngjarë të vazhdojë.

Referuar ekspertëve, SNB do të shpallë rritjen e radhës të normës bazë të interesit javën e ardhshme, përcjell albinfo.ch.

Frangu po rritet nga një rekord në tjetrin kundrejt euros. Në orët e para sot monedha e përbashkët euro është 1.04 € në raport me 1 frang.

Shkaku i dobësimit të euros këtë javë është mbi të gjitha inflacioni i lartë dhe recesioni i afërt në zonën e përbashkët ekonomike.

Nuk ka asnjë përshkrim të disponueshëm

Nuk ka asnjë përshkrim të disponueshëm