Portrete të firmave

Firma “Numarics” e Kristian Kabashit, partnere strategjike me bankën UBS

“UBS investoi rreth pesë milionë, por gjithashtu krijuam partneritetin e parë strategjik të UBS-së në Europë, sepse shumica e partneriteteve të saj deri kohët e fundit, ishin në SHBA”, thotë CXO i Numarics, Kristian Kabashi

Banka më e madhe e Zvicrës, UBS, është investitori kryesor në raundin e fundit të financimit që ka përmbyllur “Numarics”, një kompani tashmë e njohur e kontabilitetit, auditimit dhe financave me zyrat e saj në Cyrih dhe Prishtinë. Siç dihet, në krye të saj kompanie është një shqiptar. Për platformën mediale Albinfo.ch, bashkëthemeluesi dhe CXO i kompanisë, Kristian Kabashi, flet më shumë lidhur me këtë bashkëpunim me bankën më të madhe zvicerane.

UBS do të jetë një partner strategjik me Numarics.

Partneriteti me UBS do të na mundësojë të ofrojmë zgjidhje gjithëpërfshirëse financiare dhe menaxheriale për të reduktuar barrën administrative dhe për të mbështetur bizneset në rritje në gjithë Zvicrën”, thotë në këtë intervistë Kristian Kabashi, bashkëthemelues dhe bashkëdrejtor ekzekutiv i Numarics.

Albinfo.ch: Si u realizua partneriteti me UBS-në?

Kristian Kabashi: Pra, partneriteti me UBS-në, në të vërtetë, u bë realitet si rezultat i një projekti që kishim vitin e kaluar me këtë bankë, i cili ishte i lidhur me tregun e UBS-së, gjithashtu të njohur si “Key four”. Dhe ajo që bëmë atje në bashkëpunim me UBS-në ishte se krijuam një zgjidhje të avancuar të menaxhimit të dokumenteve të fuqizuar nga IA (Inteligjenca Artificiale), të cilën e quajmë “Docubox”. Ky “Docubox”, projekti dhe mënyra se si në të vërtetë punuam shumë ngushtë së bashku, krijoi rrugën për një bashkëpunim shumë më të thellë me UBS-në. Dhe, pasi UBS pa se si po punonim së bashku dhe se “kimia” funksiononte, atëherë në të vërtetë vendosëm të forcojmë bashkëpunimin tonë gjithnjë e më shumë. UBS mori iniciativën dhe na pyeti nëse mund të bashkëpunonin me ne, dhe kështu krijuam një partneritet të thellë me ta. Ata investuan rreth pesë milionë, por gjithashtu krijuam partneritetin e parë strategjik të UBS-së në Evropë, sepse zakonisht shumica e partneriteteve të tyre ishin në SHBA deri kohët e fundit.

Albinfo.ch: Çfarë do të thotë ky partneritet?

Kristian Kabashi: Partneriteti është esencial për rritjen e kompanisë sonë Numarics, sepse nëse shikoni te UBS, kjo bankë ka blerë së fundmi edhe Credits Suisse. UBS dhe Credits Suisse, në të vërtetë, po shërbejnë për pothuajse gjysmën e 600,000 SME-ve (Ndërmarrje të vogla dhe të mesme) në Zvicër, që na jep qasje në një treg të madh të mundshëm që tani mund të përpiqemi të shërbejmë. Qëllimi është që përmes këtij partneriteti të krijojmë një ekosistem të integruar që përfshin gjithçka nga kontabiliteti, taksat, lista e pagave dhe auditimi dhe të integrohet me shërbimet bankare në një mënyrë që pa problem dhe u jep klientëve tanë mënyrën më të lehtë për të drejtuar biznesin e tyre dhe të kenë gjithçka gjithmonë në dispozicionin e tyre 24/7 nga telefoni i mençur i tyre apo ekrani dhe ata janë në gjendje të drejtojnë biznesin e tyre në mënyrën më efikase dhe me kosto më të ulët. Kështu që duke pasur tani një partneritet vërtet strategjik me UBS-në, ne gjithashtu do të jemi në gjendje të ofrojmë shërbime që zakonisht nuk janë të arritshme për SME-të. Kjo është arsyeja pse ende po punojmë në disa projekte të reja së bashku me UBS-në që do t’i shpalosim në muajt e ardhshëm dhe të cilat do t’i integrojmë në ekosistemin tonë, duke e bërë bashkëpunimin dhe partneritetin edhe më të thellë në mënyrë që të mund të ofrojmë shërbimin më të mirë të mundshëm për klientët tanë në Numarics.

Albinfo.ch: Numarics u bashkua me A&O Kreston. A mund të themi se jeni numri 1 në Zvicër, pasi Numarics është zgjedhur tani në 10 kompanitë më të mira fintech në Zvicër?

Kristian Kabashi: Numarics ende nuk është numër një, por ambiciet tona janë të mëdha dhe po përpiqemi të bëhemi numri një deri në fund të vitit të ardhshëm. Do të thosha se tani për tani nuk është askush tjetër në treg që ofron një ekosistem siç bëjmë ne, ku kombinojmë softuerin, specialistët dhe Inteligjencën Artificiale në një mënyrë të integruar, pa probleme. Megjithatë, kur bëhet fjalë për t’u shërbyer klientëve tanë në ‘biznesin e të qenët një administrues biznesi’, ende nuk jemi numri një, por po përpiqemi shumë shpejt të bëhemi të tillë dhe të vazhdojmë përpara. Sidomos me blerjen e Kreston, e cila ishte shumë themelore për ne, sepse Kreston ishte një nga katër kompanitë kryesore të besueshme në Zvicër dhe duke e blerë atë, arritëm të blinim më shumë se 100 specialistë, të cilët pastaj i integruam plotësisht në ekosistemin tonë, në të cilin tani të gjithë klientët tanë kanë qasje të drejtpërdrejtë. Kështu që me këtë nuk jemi vetëm në gjendje t’u shërbejmë klientëve tanë, por gjithashtu do të jemi në gjendje të integrojmë njohuritë e tyre në zgjidhjen tonë SaaS, zgjidhjen tonë të softuerit dhe gjithashtu të ndihmojmë në trajnimin e algoritmeve tona të IA-së, në mënyrë që qindra e më shumë ekspertët tanë të mund të veprojnë si mijëra ose dhjetëra-mijëra. Kështu që, mund të ndajmë cilësinë e lartë që dëshirojmë t’u japim klientëve tanë, jo vetëm për qindra ose mijëra, por për dhjetëra-mijëra klientë dhe të gjithë mund të kenë të njëjtën cilësi.

Albinfo.ch: Kur do të ndodhë zgjerimi i Numarics në vende të tjera, si në Gjermani, Austri etj?

Kristian Kabashi: Jemi tashmë duke menduar për zgjerimin në tregje të tjera dhe mendoj se hera e parë që do të bëjmë këtë do të jetë në pjesën e dytë të vitit të ardhshëm. Do të fillojmë me Gjermaninë dhe Austrinë, por jemi të hapur për t’u zgjeruar edhe në tregje të tjera. E mira është se kemi disa oferta të ndryshme që, varësisht nga vendi, mund të na mundësojnë të hyjmë në tregje të tjera edhe më parë. Për shembull, kemi një “Business Suite”, që është në thelb aplikacioni ynë që përfshin gjëra si menaxhimin e marrëdhënieve me klientët (CRM), menaxhimin e dokumenteve, shërbimet bankare dhe të tjera, dhe do ta ofrojmë falas për klientët tanë. Kur bëhet fjalë për zgjidhjet tona të gjera të CFO digjitale, do të marrë pak kohë, por do të fillojmë të implementojmë ato në Gjermani dhe Austri së pari, pasi është më e lehtë të bëhet. Po ashtu, brenda Zvicrës, do të fillojmë të zgjerohemi edhe në pjesën franceze të vendit. Kështu që ka ende shumë për të bërë, por tregu është aq i madh dhe nevoja aq e madhe sa që zgjidhja jonë mund të plotësojë kërkesat në vazhdim për SME-të në rajonin DACH, por edhe në të tjera.