Zhvillim

Fluksi i refugjatëve rrezikon marrëveshjen Shengen

Ministri i Brendshëm i Gjermanisë, Thomas de Maiziere, tha se mund të rrezikohet lëvizja e lirë brenda zonës Shengen, përcjell albinfo.ch.

“Ne shpresojmë se kjo nuk do të ndodhë, ne mbështesim lëvizjen e lirë në zonën e Shengenit, por nëse askush nuk e respekton ligjin, Shengen do të hyjë në rrezik”, tha de Maiziere, kur janë pyetur në lidhje me mundësinë e heqjes së Marrëveshjes së Shengenit.

Sipas ministrit të Brendshëm francez, Bernard Cazeneuve, ministrat e brendshëm dhe të jashtëm të shteteve anëtare të BE-së do të takohen në Paris në mes të tetorit për të diskutuar krizën me fluksin e emigrantëve të paligjshëm në Evropë.