Lajme

Forcat e armatosura gjermane do të përdorin TikTok për të trajnuar rekrutët

Forcat e armatosura të Gjermanisë, Bundeswehr, planifikojnë të përdorin aplikacionin e shkurtër video TikTok për të trajnuar rekrutët e rinj.

Për të “konkurruar për mendjet më të mira, përdorimi i TikTok është i nevojshëm”, tha një zëdhënëse e Ministrisë së Mbrojtjes në Berlin.

Për këtë arsye, marka e punëdhënësit të Bundeswehr do të marrë një qasje të re për përdorimin e TikTok nga fundi i majit me një fushatë të krijuar posaçërisht.

Sipas zëdhënëses, “është thelbësore që Bundeswehr-i të kontaktojë me të rinjtë, ku ata mund të marrin informacion dhe të shkëmbejnë ide në mënyrë dixhitale”, në mënyrë që të komunikojnë me sukses me rekrutët e rinj.

Masa të veçanta po futen për përdorimin e TikTok. Kjo përfshin një ndarje teknike midis rrjeteve të Bundeswehr-it dhe platformës TikTok. Pajisjet fundore të dedikuara do të përdoren pa akses në strukturën e TI-së të Bundeswehr-it.

Softueri TikTok nuk është ende as i autorizuar dhe as teknikisht i mundshëm në IT-në zyrtare.

Zëdhënësja vazhdoi të shpjegojë se ushtarët mund të përdorin platformat e mediave sociale privatisht në pajisjet e tyre private, si jashtë detyrës ose gjatë pushimeve, për sa kohë që respektohen rregullat dhe rregulloret për mbrojtjen e sekreteve zyrtare.