Lajme

Gjeneva Motor Show mund të mos mbahet as vitin e ardhshëm

Motor Show në Gjenevë është ngjarja më e madhe publike në Zvicër

Shfaqja e makinave e këtij viti u anulua katër ditë para hapjes së saj për shkak të shpërthimit të koronavirusit, duke kushtuar një humbje të vlerësuar prej 11 milionë CHF (11.3 milionë dollarë) për organizatorët e ngjarjes më të madhe publike të Zvicrës, shkruan swissinfo.ch.

Kantoni i Gjenevës erdhi në shpëtimin e tyre me ofertën e një kredie 16,8 milionë CHF për t’u rimbursuar mbi 15 vjet me norma të ulëta interesi. Kjo do të ndihmojë në mbulimin e kostos së anulimit dhe planit për ngjarjen e vitit 2021. Por të martën fondacioni që organizon ngjarjen hodhi poshtë huanë bazuar në kushtet e bashkangjitura asaj, përcjell albinfo.ch.

Në një deklaratë, fondacioni falënderoi autoritetet e Gjenevës për ofertën e saj, por shtoi: “Fatkeqësisht, kushtet e bashkangjitura në kredi nuk janë të pranueshme për fondacionin”.

“Në fakt, ato janë në kundërshtim me statutin dhe veçanërisht me qëllimin e fondacionit të formuar më shumë se 100 vjet më parë”.

Ai shtoi se organizimi i ngjarjes 2021 ishte “shumë i pasigurt për momentin” dhe se ekspozuesit e motorëve në vend të kësaj kishin rekomanduar me forcë të planifikonin për edicionin tjetër në 2022. Organizatorët thuhet se kërkojnë fonde alternative, përcjell tutje albinfo.ch.

Ngjarja më e madhe publike

Shfaqja e makinave, e cila do të zhvillohej nga 5-15 mars, u anulua në 28 shkurt, pasi qeveria zvicerane ndaloi tubime të mëdha në mënyrë që të kufizonte përhapjen e Covid-19.

Motor Show në Gjenevë është ngjarja më e madhe publike në Zvicër. Vitin e kaluar ajo tërhoqi më shumë se 600,000 vizitorë dhe pothuajse 10,000 përfaqësues të mediave. Ngjarja gjeneron rreth 200 milionë CHF në të ardhura direkte dhe indirekte për kantonin e Gjenevës. Ai gjithashtu përfaqëson një të tretën e të ardhurave vjetore të qendrës së kongresit Palexpo, përcjell tutje albinfo.ch.