Lajme

Gjermani: Autori i vrasjeve në Hamburg, muajin e kaluar ishte intervistuar nga policia

I dyshuari për vrasjen e shtatë personave në Gjermani muajin e kaluar ishte intervistuar nga policia pasi kishte pasur raportime që ngisnin alarme për shëndetin e tij mendoj.

I njëjti kishte bashkëpunuar me policinë dhe nuk kishte prova të mjaftueshme që mund të çonin deri te konfiskimi i armës së tij, shkruan BBC, përcjellë Albinfo.ch

Të premten, shefi i Policisë së Hamburgut Ralf Martin Meyer tha se në shkurt zyrtarët policor e kishin vizituar pasi kishin pranuar një letër anonime me shqetësime se i njëjti kishte urrejtje ndaj besimtarëve, në veçanti “Dëshmitarëve të Jehovait”. Sipas udhëheqësit të policisë, letra theksonte se i njëjti mund të vuante edhe nga sëmundje mendore edhe pse nuk ishte diagnostikua.

Shefi i policisë ka shtuar se i dyshuari ishte bashkëpunues dhe dyshimet që ngre një letër anonime për shëndetin mendor të dikujt nuk janë bazë për të ndërmarrë veprime, raporton BBC, përcjellë, Albinfo.ch.

Ai kishte leje për të mbajtur armën, për qëllime sportive. Pas ngjarjes, ministri i brendshëm i Gjermanisë ka deklaruar se po përgatiten ligje të reja sa i përket armëmbajtjes.

Tetë persona të tjerë janë lënduar, përfshirë edhe një grua shtatzënë që mbijetoi por foshnja e saj vdiq.