Bota

Gjermania dhe Austria shtrëngojnë kontrollet kufitare

Që nga sot në kufirin gjermano-austriak, anëtarët e policisë të të dy vendeve kanë filluar kontrollin e përbashkët të vendkalimeve kufitare

Gjermania dhe Austria kanë shtrënguar kontrollin e zgjeruar të kufirit si një nga masat për të luftuar krimin dhe migrimin ilegal.

Sipas DPA, që nga sot në kufirin gjermano-austriak, anëtarët e policisë të të dy vendeve kanë filluar kontrollin e përbashkët të vendkalimeve kufitare. Është planifikuar gjithashtu të futet kontrolli i përbashkët i policisë austro-gjermane dhe kalimi në kufirin midis Austrisë dhe Italisë.

Është planifikuar të analizohet kontrolli i përbashkët pas tre muajsh, pas të cilit do të merret një vendim për aktivitetet e mëtejshme, shkruan albinfo.ch

“Me këto kontrolle, ne duam të parandalojmë hyrjen e rrezikshme dhe të paligjshme të migrantëve të fshehur në trenat e mallrave në kohën e duhur, si dhe të mos lejojmë aksidentet. Migrantët vazhdojnë të ekspozohen ndaj rrezikut dhe të rrezikojnë jetën e tyre”, tha një zyrtar i policisë gjermane.

Sipas të dhënave të policisë gjermane, gjatë vitit 2017, 1,000  emigrantë u zbuluan në trena mallrash. Vitin e kaluar, një total prej 14,600 njerëz u përpoqën të kalonin në mënyrë të paligjshme kufirin gjermano-austriak, dhe në katër muajt e parë të këtij viti u regjistruan 3,800 raste të tilla.