Jeta në Gjermani

Gjermania shpall gjithë Zvicrën si një zonë rreziku

Gjermania e vendos Zvicrën përsëri në listën e zonave me rrezik,

Gjermania e vendos Zvicrën përsëri në listën e zonave me rrezik, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Instituti Robert Koch tani identifikon gjithashtu Zvicrën, Poloninë dhe Irlandën si zona me rrezik. Për shkak të numrit në rritje të infeksioneve të reja, RKI ka shpallur gjithashtu të gjithë Austrinë, me përjashtim të Karinthia, një zonë me rrezik. Paralajmërimi i udhëtimit është i vlefshëm nga e shtuna, informon RKI. Kryeqyteti Vjenë, si dhe shtetet federale të Tirolit dhe Vorarlberg ishin tashmë në listën e kuqe, shkruan 20 minute.ch.

Rritja masive e numrit të infeksioneve po shkakton gjithashtu vështirësi në rritje të autoriteteve në kantonin Aargau. Për shkak se numri i rasteve në Aargau është rritur gjashtëfishuar në vetëm dy javë, Aargau Contact Tracing është i mbingarkuar. Tani oficerët e mbrojtjes civile duhet të thirren për mbështetje. Kjo raporton «Aargauer Zeitung».

Rojet civile ishin angazhuar tashmë si mbështetje në gjurmimin e kontakteve majin e kaluar. Në atë kohë, megjithatë, ngarkesa e punës ishte rreth katër herë më e vogël se sa sot.

Infeksionet e reja të kurorës në Gjermani arrijnë një vlerë rekord prej 11,287

Numri i infeksioneve të reja të zbuluara nga korona brenda një dite në Gjermani është rritur ndjeshëm përsëri dhe ka tejkaluar vlerën e 10,000 për herë të parë. Sipas Institutit Robert Koch, autoritetet shëndetësore raportuan 11,287 raste brenda 24 orëve të enjten në mëngjes. E larta e mëparshme që nga fillimi i pandemisë së koronës në Gjermani u arrit të Shtunën me 7830 infeksione të reja.

Të enjten e javës së kaluar, 6638 raste u raportuan për herë të parë më shumë se në pranverë. Sidoqoftë, vlerat aktuale janë vetëm pjesërisht të krahasueshme me ato nga pranvera, sepse tani janë duke u kryer në mënyrë të konsiderueshme më shumë teste – dhe kështu po zbulohen më shumë infeksione.

Sipas ekspertëve, infeksionet e saporaportuara janë një tregues se sa i fortë ishte virusi në shoqëri rreth një javë më parë për shkak të kohës midis infeksionit, testit, rezultatit dhe raportit. Kjo është arsyeja pse do të duhet pak kohë para se masat politike të pasqyrohen në shifrat e regjistrimit. /Albinfo.ch