Lajme

Ministri gjerman i Shëndetësisë: Ka arsye për optimizëm…

Ministri gjerman i Shëndetësisë, Jens Spahn, ka prezantuar një afat kohor të përafërt se kur mund të fillojnë vaksinimet kundër Covid-19 në Gjermani.

Spahn ka thënë se ai pret që vaksinat e para në Gjermani të kryhen para fundit të këtij viti.

“Ka arsye për optimizëm se do të ketë një aprovim për një vaksinë në Evropë para fundit të këtij viti. Dhe pastaj ne mund të fillojmë me vaksinimet menjëherë”, tha Spahn, përcjell albinfo.ch.

Ai tashmë u ka kërkuar shteteve që të bëjnë gati qendrat e vaksinimit për funksionim deri në mes të dhjetorit.

Ministri i Financave dhe zëvendëskancelari Olaf Scholz ngriti gjithashtu shpresat për vaksinimet më vonë këtë vit.

“Ne kemi bërë përgatitjet në mënyrë që ajo të mund të fillojë në dhjetor”, tha Scholz. Ai beson se “vaksinimi do të fillojë më shpejt sesa kemi menduar disa kohë më parë”.

Spahn tha se është optimist se nuk do të duhet deri në fund të vitit 2021 që të gjitha grupet e popullatës të vaksinohen. Siç ka raportuar Local, grupet e rrezikut, përfshirë të moshuarit dhe ata me kushte themelore, do të vaksinohen së pari së bashku me personelin shëndetësor dhe punëtorët e tjerë kryesorë./Albinfo.ch


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI