Lajme

Gjermania zgjidh ‘mosmarrëveshjen’ me BE-në për veturat me karburante

Qeveria gjermane ka rënë dakord me Komisionin Evropian për zgjidhjen e mosmarrëveshjeve për ndalimin e makinave të reja me motorë me djegie të brendshme, njoftuan të shtunën zyrtarë nga të dyja palët.

Mosmarrëveshjet midis Berlinit dhe Brukselit për ndalimin e rënë dakord ishin përqendruar në faktin nëse prodhuesit do të ishin ende në gjendje të prodhonin makina, duke përdorur të ashtuquajturat e-karburante pas vitit 2035, transmeton dpa përcjell albinfo.ch.

“Kemi gjetur një marrëveshje me Gjermaninë për përdorimin e ardhshëm të karburanteve në makina”, shkroi në Twitter nënkryetari i Komisionit të BE-së, Frans Timmermans.

“Ne do të punojmë tani për miratimin e standardeve të CO2 për makinat sa më shpejt të jetë e mundur, dhe Komisioni do të ndjekë me shpejtësi hapat e nevojshëm ligjorë,” shkroi ai.

Ministri gjerman i Transportit, Volker Wissing, i cili kishte shtyrë për ndryshimin, shkroi se “automjetet me motorë me djegie të brendshme mund të regjistrohen ende pas vitit 2035 nëse mbushen ekskluzivisht me karburante neutrale ndaj CO2”.

“Evropa mbetet neutrale ndaj teknologjisë,” shkroi ai.